POSJET BISKUPA GERHARDA MEYERA HRVATSKOJ

Od 12. do 20. studenoga 2011. u Hrvatskoj je boravio biskup Gerhard Meyer iz Njemačke, zajedno sa suprugom, Grace Meyer. Svoj je boravak započeo u Zagrebu euharistijskom službom u subotu 12. studenoga. Fotografije možete vidjeti na slijedećem linku. U nedjelju, 13. studenoga, biskup Meyer je propovijedao u Tordincima i Osijeku. Fotografije možete vidjeti ovdje, a video zapis propovijedi iz Tordinaca na ovoj stranici.

U srijedu, 16. studenoga supruga biskupa Meyera, Grace Meyer je u Tordincima govorila sestrama. Podijelila je s njima vlastito svjedočanstvo života s Kristom te ih ohrabrila da žive evanđelje u svakodnevnom životu (fotografije).

U četvrtak, 17. studenoga, održali smo službu u selu Kapela, kod Donjeg Miholjca u obiteljskom domu, gdje je biskup Meyer obavio obred konfirmacije nad nova dva člana naše crkve (link na fotografije s ovog događaja).

U subotu, 19. studenoga održali smo bogoslužje u Beogradu, gdje je biskup Meyer također obavio dvije konfirmacije nad nova dva člana beogradske crkve. Bogoslužju su prisustvovala i dva istaknuta pravoslavna svećenika, te grupa mladih pravoslavaca angažiranih u ekumenskom dijalogu (fotografije).

U nedjelju, 20. studenoga, na blagdan Krista Kralja biskup Meyer je propovijedao na Večernjoj molitvi u Crkvi Dobroga Pastira u Osijeku. Video propovijed možete vidjeti na slijedećem linku.

Nakon bogoslužja u Crkvi Dobroga Pastira, bili smo gosti u Islamskoj zajednici u Osijeku, gdje su superintendent/arhiđakon crkve, Jasmin Milić i imam vinkovačke Islamske zajednica, Mirza Delić, govorili o toleranciji, a povodom svjetskog dana tolerancije koji je obilježen 16. studenoga. Biskup Meyer također se obratio okupljenima s nekoliko riječi. Slike možete vidjeti ovdje.

Zahvalni smo Bogu na posjeti biskupa Meyera i njegove supruge koja nam je bila na blagoslov.