KANONSKA POSJETA BISKUPA GERHARDA MEYERA CRKVENOJ OPĆINI ŠIBENIK

 Od 15. - 17. 04. 2011. Protestantsku crkvenu općinu Šibenik posjetio je biskup preuzvišeni Gerhard Meyer, pomoćni biskup Njemačke dijeceze Reformirane episkopalne crkve kojoj Protestantska reformirana kršćanska crkva u RH organizacijski pripada. Prilikom kanonske vizitacije, na svečanom bogoslužju u nedjelju, 15.04.2012. biskup Meyer je propovijedao Božju riječ te konfirmirao dvoje vjernika. Biskup je upoznat s društvenim i pravnim položajem crkvene općine u Šibeniku te brojčanim stanjem crkvene općine.

 

Nakon bogoslužja je organizirano druženje biskupa sa svim vjernicima i gostima crkve na seoskom imanju pastora Jadrana Jelovčića. Biskup je također 16.04.2012. upoznat s kulturnim i povijesnim znamenitostima grada Šibenika. Boravio je na otoku Krapnju, upoznavši na  taj način dalmatinsku obalu i provinciju istovremeno. S domaćim župnikom Jadranom Jelovčićem biskup je posjetio jedno pravoslavno selo na Uskrs kako bi upoznao i drugu tradiciju na ovim prostorima.

Dana 17. 04. 2012. župnik Jadran Jelovčić  i preuzvišeni biskup Meyer primljeni su kod šibenskog gradonačelnika dr. Ante Županovića. Biskup Meyer je od gradonačelnika svoga grada Schwarzenborna šibenskom gradonačelniku donio mali poklon kao znak prijateljstva  i buduće komunikacije među gradovima. Tema razgovora je bio društveni i pravni status PRKC Šibenik, te buduća suradnja s gradskom upravom. Gradonačelnik dr. Ante Županović je izrazio zadovoljstvo, te se založio za jednakopravnost svih vjerskih zajednica, izrazivši spremnost da pomogne u rješavanju crkvenog smještaja i nove lokacije za bogoslužje i ostale pastoralne aktivnosti. Izrazio je posebnu podršku za doprinos u radu s ovisnicima, kojega vodi pastor Jadran Jelovčić posljednjih 10 godina u suradnji s Gradom Šibenikom, koji redovno kroz gradski proračun financira aktivnosti Udruge Prijatelj, kao paracrkvene humanitarne organizacije.

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.