Skip to content Skip to footer
Predsjedavajuci biskup Ray R. Sutton-

PREDSJEDAVAJUĆI BISKUP DR.SC. RAY R. SUTTON

Biskup Ray R. Sutton služi kao predsjedavajući biskup Reformirane episkopalne crkve (REC) i biskup ordinarij Biskupije Srednje Amerike. Također je dekan provincije i ekumenskih poslova Anglikanske crkve Sjeverne Amerike (ACNA), u čijem je sastavu kao osnivač  i zasebna jurisdikcija Reformirana episkopalna crkva. Biskup Sutton često drži predavanja na teološkim fakultetima ACNA-e i REC-a, a popularan je govornik na duhovnim seminarima.

Rodom iz Kentuckyja i stanovnik Dallasa od svoje 13. godine, biskup Sutton je diplomirao primijenjenu umjetnost na Southern Methodist University i magistrirao teologiju na Teološkom fakultetu u Dallasu. Od 1976. do 1991. godine vrši službu župnog svećenika. Nakon toga, nastavio je doktorski studij u pridruženom istraživačkom programu u Wycliffe Hallu, Oxford sa Sveučilištem Coventry, na kojem je stekao doktorat.

Bio je  dekan i profesor Novog zavjeta na Reformiranom episkopalnom fakultetu u Philadelphiji, na kojem i danas djeluje kao kao izvanredni profesor. Djelovao je kao dekan i profesor teologije u Cranmer Theological House, gdje i dalje predaje. Također je napisao četiri knjige o teologiji, a njegova posljednja je Potpisano, zapečaćeno i uručeno: Studija o svetom krštenju.

Biskup Sutton oženjen je Susan Jean Schaerdel iz Dallasa, kolegicom koja je diplomirala na Southern Methodist University. Suttonovi imaju sedmero djece i četvero unučadi.  Žive u Dallasu gdje je rezidencijalni ured biskupa Suttona u katedralnoj crkvi Svete pričesti.