Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Predsjedavajući biskup Ray Sutton posjetio Hrvatsku i Srbiju

Od 13. do 17 listopada 2023. predsjedavajući biskup Reformirane episkopalne crkve Ray Sutton posjetio je Hrvatsku i Srbiju.

OSIJEK (CRKVA DOBROG PASTIRA)

U osječkoj crkvi Dobrog Pastira 13. listopada održana je svečana večernja molitva. Biskup Sutton propovijedao je na temu: „Mrvice sa stola“. Propovijed možete pogledati na sljedećoj poveznici:

TORDINCI

U subotu 14. listopada euharistijsko slavlje održano je u Tordincima. Biskup Sutton konfirmirao je mladu djevojku i propovijedao Riječ Božju. Liturgiju je predvodio biskup Jasmin Milić u zajedništvu sa svećenicima Protestantske reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj.

Nakon bogoslužja, crkva je održala sinodu na kojoj su župnici podnijeli svoja izvješća. Posebna pozornost posvećena je razvoju Protestantskog teološkog učilišta “Mihael Starin”.

BEOGRAD (SRBIJA)

U nedjelju 15. listopada održana je prigodna liturgija u glavnom gradu Srbije, Beogradu. Tom prigodom biskup Sutton zaredio je Sergeja Beuka za đakona.

 

Video možete pogledati ovdje:

 

Istog dana u Domu omladine Beograda održana je tribina o anglikansko-pravoslavnom dijalogu. Na tribini su govorili biskup Ray Sutton, biskup Jasmin Milić i pravoslavni protođakon Radomir Rakić. Tribinu su moderirali đakon Sergej Beuk i Aleksandar Sedlić. Videolinkom se prisutnima obratio i nadbiskup Foley Beach.

Biskup Sutton je govorio o Novom ekumenizmu o čemu više možete pročitati ovdje.

Video snimku možete pogledati na linku:

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije primio je u utorak 17. listopada u svom dvoru u Beogradu biskupa Raya Suttona, biskupa Jasmina Milića i đakona Sergeja Beuka. U ugodnoj atmosferi vodio se jednosatni razgovor o ekumenskim odnosima aglikanaca i pravoslavaca.  

Više fotografija pogledajte ovdje